Mijn genen - vervolg

Hoe werkt de DNA test?
U kiest voor een DNA test van Pregenius omdat u graag wilt weten hoe het met uw gezondheid gesteld is. De genetische test met aanvullende leefstijladviezen geeft u informatie over hoe u het beste gezond kunt blijven. U bestelt deze test online nadat u vindt dat u voldoende bent voorgelicht.

De test bestaat uit twee delen:

  • Het afnamepakket; u ontvangt dit thuis via de post.
  • Persoonlijke en medische vragenlijsten; u vult deze online in via het beveiligde Webspreekuur.
De DNA test is een genetische test en hoeft slechts 1x in uw leven uitgevoerd te worden; de gegevens uit de test zullen gedurende uw hele leven niet veranderen.

Voordat u definitief besluit een gentest te laten uitvoeren, kun u altijd meer informatie vragen aan onze artsen via het Webspreekuur. Dit is binnen een beveiligde en privacy-gewaarborgde omgeving. Omdat het om uw medische gegevens gaat, moet u zich volgens de wet kenbaar maken en u legitimeren met een door u zelf aangemaakt wachtwoord. U krijgt vervolgens binnen 3 werkdagen antwoord.

Het DNA-onderzoek d.m.v. speeksel
U neemt zelf thuis speeksel af ten behoeve van het DNA onderzoek. Dit doet u met het speciaal ontwikkelde afnamepakket.

U dient hiertoe zorgvuldig de bijgevoegde instructies op te volgen. Met de transportbox die voldoet aan de strenge eisen van weefseltransport, stuurt u uw speekselmonster voor het DNA onderzoek naar het laboratorium waar Pregenius exclusief mee samenwerkt.

Persoonlijke vragenlijsten
Met een persoonlijk account krijgt u de beschikking over uw persoonlijke pagina en kunt u inloggen bij het Webspreekuur van Pregenius. Bij de test hoort een aantal vragenlijsten over uw gezondheid, uw leefstijl en uw familiegeschiedenis. Deze worden u online aangeboden via uw persoonlijke pagina.

Tevens dient u het toestemmingsformulier te ondertekenen (informed consent) ter bevestiging dat u vindt dat u voldoende bent geïnformeerd over de voor-en nadelen van een genetische test en toestemming geeft de DNA test te laten uitvoeren.

Het laboratoriumonderzoek


Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen?
Een van onze artsen geeft u graag antwoord: