Pregenius. Een slimme kijk op uw gezondheid

U-Diagnostics
Voor het bewerken en invriezen van de leukocyten ten behoeve van de telomeren test en het uitvoeren van meerdere bloed analyses, maakt Pregenius gebruik van de diensten van U-Diagnostics.
U-Diagnostics is in 1999 opgericht vanuit het Universitair Medisch Centrum en is gehuisvest in Utrecht.


Life Length
Pregenius is de Nederlandse partner van Life Length.
Life Length is de leverancier van de meest innovatieve telomeren test, ontwikkeld door het Spaanse Kanker Centrum onder leiding van Dr. Mario Blasco.
Met deze telomeren test (Telomere Analysis Technology, kort gezegd TAT) is het voor het eerst mogelijk het percentage verkorte telomeren te testen. Daarmee is de test een zeer sterke biomarker voor het bepalen van de biologische leeftijd.
Om te bepalen of telomeren te snel verkorten is het nodig om het percentage verkorte telomeren te bepalen. Het meten van de lengte van telomeren alleen in een groepje cellen is dan niet goed genoeg. Pregenius is de partner van Life Length, een Europees bedrijf gelieerd aan het Spaans nationaal kanker research instituut dat als enige in de wereld in staat is om nauwkeurig het percentage van kritisch verkorte telomeren te meten. Life Length maakt hierbij gebruik van de innovatieve TAT technologie (Telomere AnalysisTechnology).


Laboratoires Réunies
Pregenius werkt samen met het internationaal wetenschappelijk laboratorium van Laboratoires Réunies in Luxemburg onder leiding van Prof. Dr. Bernard Weber. Dit laboratorium voldoet aan alle eisen die volgens internationaal strenge richtlijnen zijn gesteld om genetische testen te mogen uitvoeren. Deze testen zijn voldoende wetenschappelijk onderbouwd en worden internationaal binnen en buiten Europa uitgevoerd. Dit gerenommeerde  laboratorium is in 1959 opgericht en sinds 2006 ISO gecertificeerd. Speerpunt is moleculaire diagnostiek en personalized medicine.