Mijn genen

SPORTPANEL

Regelmatig worden er wetenschappelijke studies gepubliceerd waar gekeken is naar de genetische aanleg van sporters, waarmee men zou kunnen voorspellen bij welke trainingsschema's zij het meest succesvol zijn of zullen stranden. De uitkomst van het SPORTPANEL geeft hier inzicht in en vormt daarmee een waardevolle toevoeging aan de "Integrale Personal Training' aanpak.

Waarom een SPORTPANELgen test?

Door de uitkomst van de SPORTPANEL test te integreren met de uitkomsten van inspanningstesten en vragenlijsten krijgt de personal trainer en klant met de SPORTPANEL test inzicht in het aanwezig zijn van een aanleg voor de ontwikkeling van aerobe systemen (mitochondria) na training of juist anaerobe systemen (lactaat). De eerste heeft meer talent voor duurvermogen, de laatste meer talent voor kracht en hoge intensiteit.

De SPORTPANEL test is van toegevoegde waarde voor integrale persoonlijke trainingsschema's en wordt veelal toegepast door Personal Coaches die verbonden zijn aan de Stichting Integrale Personal Training en Therapie. Op basis van de uitkomst worden zeer gepersonaliseerde trainingsschema's ontwikkeld en toegepast.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen?
Een van onze artsen geeft u graag antwoord: